Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Shrňte prosím vývoj řízení kvality a zdrojů v organizaci za poslední (4) roky a jejich dopad na mezinárodní mobilitu.Please sum up the developments in your management of quality and resources over the last (4) years, and the certification impact on the definition of evaluation for trans-national mobility.
Před vyplněním přihlášky si prosím přečtěte příslušné části Příručky pro žadatele Programu celoživotního učení pro rok 2011 a Všeobecnou výzvu k předkládání návrhů 2011 uveřejněnou Evropskou komisí a Vaší Národní agenturou, která obsahuje doplňující informace o jednotlivých termínech pro předložení přihlášek, adresy Národních agentur, na které je potřeba zaslat přihlášky, a specifické priority pro tento rok. Odkazy na tyto dokumenty a další informace, jako např. často kladené otázky, naleznete na stránkách Programu celoživotního učení:Before completing this application form, please read the relevant sections in the 2011 Call for Proposals published by the European Commission and by your National Agency and the Lifelong Learning Programme Guide for 2011 which contain additional information e.g. the specific priorities for that year. Links to these documents and further information can be found on the Lifelong Learning Programme website:
Rok je třeba zadat ve čtyřmístném formátu a hodnoty se musí pohybovat mezi 2005 a 2010.The year should be composed of four digits and the value should be between 2005 and 2010.
Termíny pro podávání žádostí pro rok 2011 jsou tato 3 pevně stanovená data:The 3 fixed application deadlines for the year 2011 are the following:
RokYear
Uveďte prosím informace o všech grantech Evropského společenství jakéhokoli typu, které Vaše organizace/skupina získala nebo o které žádala v minulém finančním roce.Please give information about any type of Community grant your organisation/group has received/ applied for in the last financial year.
Rok narozeníYear of birth
Přípravná návštěva se musí konat před podáním přihlášky k aktivitě, kterou chcete během návštěvy připravit. Pokud Vaše instituce již podala žádost o grant na tuto aktivitu začínající v akademickém roce 2011/2012, pak již nemůže dostat grant na přípravnou návštěvu pro tutéž aktivitu.Please note that a preparatory visit must be undertaken before submitting a grant application for the activity you intend to prepare during the visit. If your institution has already submitted a grant application for the activity in question starting in the year 2011/2012, then it can no longer receive a preparatory visit grant for the same activity.
Uveďte prosím, zda Vaše organizace obdržela v posledních pěti letech finanční podporu v rámci programu LLP nebo jeho předchůdců na projekt/projekty obdobné nebo přímo související s tímto projektem.Please indicate similar or related projects funded by the LLP programme and/or its former programmes or funded by other similar programmes in the last five years.
účetní rozvahu za poslední finanční rok s uzavřeným účetnictvím.the balance sheet for the last financial year for which the accounts have been closed.
Vložte prosím správný rok narození, použijte čtyřmístné číslo.Please enter a correct year of birth, using four digits.
Vyplňte prosím správný formát roku narození (čtyřčíslí).Please enter a correct year of birth, using four digits.
- buď (a) alespoň 50% svých ročních příjmů za poslední dva roky získala z veřejných zdrojů;- Either (a) at least 50% of its annual revenues over the last two years have been received from public sources;
Shrňte prosím vývoj mezinárodní spolupráce organizace za poslední (4) roky.Please sum up the developments in your international strategy over the last (4) years, and any perceived certification impacts.
27 - 65 let27-65 years
Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity (2012)EUROPEAN YEAR for Active Ageing and Intergenerational Solidarity (2012)
Evropský rok dobrovolnictvíEuropean Year of Volunteering
Mladí lidé od 26 do 30 letYoung people from 26 to 30 years old
Zvýšit kvalitu a dostupnost mobility osob zapojených do vzdělávání dospělých v celé Evropě a zvýšit objem této mobility, aby do roku 2013 byla podporována mobilita alespoň 7 000 těchto osob ročněTo improve the quality and accessibility of mobility throughout Europe of people involved in adult education and to increase its volume, so as to support the mobility of at least 7.000 of such individuals per year by 2013
Evropský rok boje proti chudobě a sociálnímu vyloučeníEuropean Year for Combating Poverty and Social Exclusion
Zlepšit kvalitu a zvýšit objem mobilit osob zapojených do počátečního odborného vzdělávání a přípravy a do další odborné přípravy v rámci Evropy, aby do ukončení programu celoživotního učení došlo k nárůstu stáží v podnicích alespoň na 80 000 za rokTo improve the quality and to increase the volume of mobility throughout Europe of people involved in initial vocational education and training and in continuing training, so as to increase placements in enterprises to at least 80.000 per year by the end of the LLP
nad 65 let65+ years
zapojení vědců, kteří připravují doktorát nebo mají méně než 5 let po získání doktorátuinvolving researchers preparing a doctorate of having less than 5 years of post-doctoral experience
Rok mládeže EU-ČínaEU-China Year of Youth

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership