Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
jiné odhadované náklady přímo spojené s realizací projektu (administrativní výdaje, místní doprava...);other estimated expenses directly linked with the project implementation (administration, local transports ...);
5. Jiné příspěvky Společenství na tento projekt5. Other Community funding for this project
Soubor, který se pokoušíte importovat, náleží k jiné výzvě než k té, pro kterou je určen tento elektronický formulář žádosti. Jeho importování proto není možné.The data file you are trying to import belongs to a different Call than the one of this Electronic Application e-Form, so it is not possible to import it.
Formulář nemůže být zobrazen. Data ve formuláři neodpovídají typu formuláře. Chyba může být zapříčiněna tím, že se snažíte importovat data z XML souboru, který není kompatibilní, např. soubor exportovaný z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
Formulář nemůže být zobrazen. Data ve formuláři neodpovídají typu formuláře. Chyba může být zapříčiněna, pokud se snažíte importovat data z XML souboru, který není kompatibilní, např. soubor exportovaný z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
Formulář nelze zobrazit. Údaje ve formuláři neodpovídají typu formuláře. To se může stát, když se pokoušíte importovat data z nekompatibilního XML souboru, například exportovaná z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
5. Jiné příspěvky na tento projekt (prosím upřesněte, z jakých zdrojů pocházejí)5. Other contributions to this project (please specify each source)
Potvrzuji, že naše organizace/skupina nepožádala o finanční podporu tohoto projektu u jiné národní agentury ani u Výkonné agentury.I confirm that my organisation/group has not applied for funding for this project to another National Agency or to the Executive Agency.
Jak byly stáže realizovány? Proběhly v podniku nebo jiné vzdělávací organizaci, ve skupinách nebo individuálně? Jaký byl obsah stáží, jejich délka a kulturní program? Byly navštíveny partnerské organizace a vznikly nějaké sítě?How was the mobility period implemented in terms of placements done in enterprises, on the spot training organisation (by groups or individually), contents, duration, visited partner organisations, network set up, cultural programmes, etc.
pouze pro veřejné subjekty: kopie zřizovací listiny nebo zákonného rozhodnutí nebo jiného úředního dokumentu, jímž se zřizuje daný veřejný subjekt;*only for public bodies: a legal resolution or decision or other official document established in respect of the public body;*
Pokud jiné, uveďte prosím jakéIf other
projekt podporuje dialog a interkulturní setkávání s mladými lidmi z jiného prostředí a jiných kulturthe project supports dialogue and intercultural encounters with other young people from different backgrounds and cultures,
Job-shadowing (stínování) v organizaci vzdělávání dospělých v nejširším slova smyslu (formální nebo neformální) nebo jiném neformálním druhu odborné přípravy pracovníků pro vzdělávání dospělýchUndergoing 'job-shadowing' (observation) in an adult education organisation in the broadest sense (formal or non-formal) or other non-formal type of training for adult education staff
Jiné významné iniciativy Společenství v oblasti celoživotního učeníOther relevant community initiatives taken in the field of lifelong learning
Jsem státní příslušník jiného státu zapsaný do kurzu na instituci vyššího vzdělávání nebo žiji v zúčastněné zemi za podmínek stanovených touto zúčastněnou zemí, a to:I am a national of another country enrolled in regular courses in an institution of higher education or living in a participating country under the conditions fixed by this participating country, namely:
Jsem státní příslušník jiné země zapsaný v běžném studiu na vysokoškolské instituci nebo žijící v účastnické zemi za podmínek stanovených touto účastnickou zemí, a to:I am a national of another country enrolled in regular courses in an institution of higher education or living in a participating country under the conditions fixed by this participating country, namely:
Jiné přírodní vědyOther Natural Sciences
Jiné přirodní vědyOther Natural Sciences
Jiné vzděláváníOther education
Jiné produktyOther products
Jiné v jiných oborech studiaOthers in other areas of study
JinéOther
Sanace a jiné činnosti nakládání s odpademRemediation activities and other waste management services
Jiné programy základního studiaOther basic programmes
Jiné – Jazyky a filologické vědyOthers - Languages and philological sciences
Jiné; Jazyky a filologické vědyOthers - Languages and philological sciences
Porozumí běžným výrazům a velice základním frázím a sám/sama je používat. Cílem je uspokojit určitou konkrétní potřebu. Dokáže představit sám/sama sebe i jiné. Dokáže pokládat a zodpovídat otázky týkající se druhé osoby, např. kde žije nebo bydlí, ptát se na jiné lidi, které zná, a na věci, které má. Dokáže jednoduchým způsobem reagovat, pokud druhá osoba mluví pomalu a zřetelně a je připravena pomáhat.Can understand and use familiar everyday expressions and very basic phrases aimed at the satisfaction of needs of a concrete type. Can introduce him/herself and others and can ask and answer questions about personal details such as where he/she lives, people he/she knows and things he/she has. Can interact in a simple way provided the other person talks slowly and clearly and is prepared to help.
Vedla nebo povede k navázání partnerství nebo jiné formy spolupráce mezi školami či jinými organizacemi zastoupenými na vzdělávací akci.Led or will lead to establishing partnerships/co-operation with schools/organisations represented at the training event.
Činnosti cestovních kanceláří a agentur a jiné rezervační a související činnostiTravel agency, tour operator and other reservation service and related activities
Jiné než vysokoškolské vzdělávání na vysokoškolské úrovniNon-university higher education
Podporovat vývoj inovačních postupů v oblasti odborného vzdělávání a přípravy na jiné než vysokoškolské úrovni a jejich předávání, včetně předávání z jedné zúčastněné země do dalšíchTo facilitate the development of innovative practices in the field of vocational education and training other than at tertiary level, and their transfer, including from one participating country to others
Jiné – Zeměpis, geologieOthers - Geography, geology
Jiné - ZeměpisOthers - Geography, geology
Pracovníci v domácnosti, osoby pečující o děti nebo jiné osobyDoing housework, looking after children or other persons
Osoby v domácnosti, osoby pečující o děti nebo jiné osobyDoing housework, looking after children or other persons
JinéOthers
Jiné – PrávoOthers - Law
Jiné; PrávoOthers - Law

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership