Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Vysvětlete prosím očekávaný dopad Vašeho projektu na mladé účastníky a na další lidi v místech, kde bude projekt probíhat. Uveďte, jakými opatřeními chcete tohoto dopadu dosáhnout. Dále prosím popište plánovaná opatření zaměřená na uznávání a potvrzování výsledků učení účastníků (např. Youthpass / Pas mládeže) a organizací zapojených do projektu. Popište prosím, jak chcete v dlouhodobé perspektivě zajistit multiplikační efekt a trvalý dopad projektu. Vysvětlete také prosím, jak plánujete na tento projekt navázat (např. dalšími projekty v rámci programu Mládež v akci, dlouhodobým kontaktem s partnery atd.).Please explain the expected impact on young participants and the local communities involved in the project and what measures are foreseen to attain this impact. Furthermore, please describe the planned measures aimed at recognizing and validating the learning outcomes of participants and promoters involved in the project. In a long term perspective, please describe how you plan to achieve a multiplier effect and sustainable impact. Please also explain how you plan to follow up this project (e.g. new projects within the framework of the Youth in Action Programme, continuous contact with the promoter(s), etc.)?
U kontaktního semináře může být žádáno o příspěvek na ubytování pouze na den/dny cesty v případě, že cestujete den před a/nebo po kontaktním semináři.For a contact seminar, subsistence can be requested only for the day(s) of travel in case you travel on a day before and/or after the contact seminar.
KONTAKTNÍ OSOBACONTACT PERSON
Váš požadavek nesmí překročit výši poplatku za kontaktní seminář stanovenou organizátorem.Your request cannot exceed the contact seminar fee requested by the contact seminar organiser.
Je konktaktní osoba zároveň účastníkem přípravné návštěvy (účastník 1)?Is the contact person also the main participant (participant 1)?
Poplatek za kontaktní seminářContact Seminar fee
Popište svou přijímající organizaci, každodenní aktivity, vámi vykonávané úkoly, kontaktní osoby (u vysílající i přijímající organizace) atd.Please provide a description of the host organisation, everyday activities, specific tasks undertaken, contact persons in charge (in both sending and receiving organisations), etc.
Pro přípravné návštěvy a kontaktní semináře:For preparatory visits and contact seminars:
Informace o sazbách nemohou být získány. Zkuste to prosím později nebo kontaktujte Národní agenturu, která vám poskytne doplňující informace týkající se tohoto problému.The rates information cannot be retrieved. Please try again later or contact your National Agency for additional information regarding this problem.
Informace o sazbách nelze získat. Zkuste to prosím později nebo se o tomto problému poraďte se svojí národní agenturou.The rates information cannot be retrieved. Please try again later or contact your National Agency for additional information regarding this problem.
Výše grantu jsou určeny každou Národní agenturou zvlášť, pro tuto informaci kontaktujte Vaši Národní agenturu.The grant amounts are fixed by each National Agency within a European framework. You can find these amounts on your National Agency's website or by contacting the Agency directly.
KONTAKTNÍ OSOBA PARTNERA Č..CONTACT PERSON OF PARTNER NO.
KONTAKTNÍ OSOBA PARTNERA Č.CONTACT PERSON OF PARTNER NO.
Pro výpočet sazeb je třeba vybrat následující položky: - Podprogram - Aktivita - Národní agentura - Přijímající země - Dny Pokud jste zadali tyto hodnoty a formulář stále nespočítal sazby, znamená to, že sazby nejsou ve formuláři Národní agenturou definovány. V tomto případě prosím Vaši Národní agenturu kontaktujte a zjistěte si informace o příslušných sazbách.For the rate calculation to work, the following items have to be selected: - Sub-programme - Action - National Agency - Destination country - Days If you specified these values in the form and still the calculation is not working, it means that the rate for your National Agency is not defined in the form. In this case please contact your National Agency for details concerning the subsistence calculation.
Pro kontaktní semináře:For contact seminars:
Grant bude příspěvkem na cestovné a pobyt nebo cestovné a poplatek za kontaktní seminář v případě účasti na kontaktním semináři. U nákladů spojených se speciálními potřebami žadatele kontaktujte prosím Národní agenturu.The grant will make a contribution towards travel, subsistence and contact seminar fee (if applicable). For expenses linked to special needs of the applicant person, please contact your National Agency.
V případě účasti na kontaktním semináři: Kontaktní seminář je organizován Národní agenturou koordinující Program celoživotního učení – LLP (seznam Národních agentur je na webových stránkách Programu celoživotního učení).In case of participation in a contact seminar, the contact seminar is organised by a National Agency for the Lifelong Learning Programme (check the Lifelong Learning Programme website for the list of National Agencies).
Pokud máte kouče, který Vás doprovází a podporuje ve Vašich aktivitách, uveďte prosím jeho kontaktní údaje.If you have a coach accompanying and supporting you with your activities, please provide contact details.
Kontaktní seminářContact seminar
KONTAKTNÍ SEMINÁŘECONTACT SEMINARS
Vytvořil/a jsem užitečné kontakty pro budoucí partnerstvíI developed useful contacts for future partnerships
Individuální mentoři a kontaktní učitelé pro mobilitu žáků požadující jazykovou výuku nezbytnou pro realizaci mobility žákůIndividual Pupil Mobility mentors and contact teachers requesting training in a language necessary for implementing the pupil mobilities

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership