Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Náklady na projekt - stupnice jednotkových nákladů (včetně expertů a podpůrného personálu)Project costs - scale of unit cost (including experts and support staff)
a) Náklady na nájem (např. místností), půjčovné (např. vybavení), apod.a) Rental costs (rooms, equipment, etc.)
Nahlédněte prosím do přehledu pravidel financování mimořádných nákladů, který naleznete v Průvodci programem.Please consult the overview of funding rules for exceptional costs as defined in the Programme Guide.
Požadovaný grant založený na předpokládaných nákladech. Všechny položky vyčíslete v eurech.Requested funding based on estimated costs. All figures in euro.
Náklady na setkáníMeeting costs
Úvodní plánovací návštěva - cestovní náklady (pokud ji plánujete)Advance Planning Visit - travel costs (if applicable)
Náklady na další šíření a využívání výsledků (100 % skutečných nákladů - až do výše 1000 €)Costs for additional dissemination and exploitation of results (100% of actual costs - up to € 1.000)
odhadované náklady spojené se zajištěním projektu: náklady na materiál, vybavení, místo konání, nájem, půjčovné, apod.;estimated expenses linked to the project: material, equipment, venue, rental costs, etc;
c) Náklady na tlumočení (včetně cestovného, ubytování a honorářů)c) Interpreting costs (including travel, accommodation and fees)
Odhadované náklady celkemTotal estimated costs
4. Náklady na setkání4. Meetings costs
Odhadněte prosím náklady na šíření a využívání výsledků.Please estimate the costs for dissemination and exploitation of results.
Celkové náklady (100%)Total costs (100%)
e) Další náklady (např. materiál)e) Other costs (i.e. material)
Upozorňujeme, že zde by měl být uveden i podíl cestovních nákladů, který není hrazen z grantu EU.Please consider that the percentage of travel costs not covered by the EU grant should be indicated in this section.
2. Cestovní náklady2. Travel costs
B. Odhadované nákladyB. Estimated costs
7. Další náklady přímo spojené s realizací aktivity7. Other costs directly linked to the implementation of the Activity
b) Náklady na tlumočení (včetně cestovného, ubytování a honorářů)b) Interpreting costs (including travel, accommodation and fees)
NÁKLADY NA PUBLIKACE, PŘEKLADY, ŠÍŘENÍ INFORMACÍ CELKEMTOTAL PRODUCTION/TRANSLATION/INFORMATION COSTS
Nepřímé nákladyIndirect costs
Upřesněte prosím případné další náklady přímo spojené s realizací tohoto projektu.Please specify other costs directly linked to the implementation of this project.
Odhadněte prosím náklady na výrobu a distribuci informačních dokumentů a materiálů (CD-ROM, video, knihy, letáky, apod.) včetně odhadovaného počtu potřebných kopií.Please indicate costs for producing and distributing information documents and materials (CD-ROM, video, books, leaflets, etc.) including the estimated number of copies needed.
Náklady na kouče (pevná částka) - v případě potřebyCosts related to the coach (lump sum) - if needed
Odhadněte prosím náklady na ubytování a stravu. Ve sloupci „charakteristika“ prosím jasně rozlište různé fáze Vašeho projektu (např. příprava, vlastní aktivita, vyhodnocení), pokud na ně žádáte příspěvek.Please estimate the costs for accommodation and food. If applicable, please separate clearly the different phases of your project (e.g. preparation, implementation of the Activity, evaluation) in the \specification\ column.
Náklady na publikace, překlady, šíření informacíPublications/translations/information costs
Další náklady přímo spojené s realizací projektuOther costs directly linked to the implementation of the project
Hostitelská škola neobdrží žádou finanční podporu, ale získá prospěch z přítomnosti a práce asistenta. Asistenti obdrží grant, který jim pomůže pokrýt cestovní a pobytové náklady. Jednotlivé části grantu jsou určeny Národními agenturami a nesmí překročit maximální sazby určené na evropské úrovni. Hostitelská škola musí předložit závěrečnou zprávu na formuláři poskytnutém její Národní agenturou.The host school does not receive any financial support as it will benefit from the presence and the work of the assistant. Assistants receive a grant to help cover travel costs and to contribute towards subsistence costs. The grant amounts are fixed by each National Agency within a European framework. The host school must submit a Final Report in the form provided by its National Agency.
Náklady na publikace, překlady, šíření informacíPublication/translations/information costs
Cestovní náklady (mladí lidé a vedoucí)Travel costs (young people and group leaders)
V případě nadnárodních iniciativ mládeže by zde měl být uveden i podíl cestovních nákladů, který není hrazen z grantu EU.In case of Trans-national Youth Initiatives, please consider that the percentage of travel costs not covered by the EU Grant should be indicated below
Cestovní náklady z domova na místo konání projektu a zpět. Pro putovní projekty: cestovní náklady z domova na místo, kde začíná aktivita, a cestovní náklady z místa, kde aktivita končí, domů. Upozorňujeme, že mohou být proplaceny pouze nejlevnější dopravní prostředky.Travel costs from home to the venue of the project and return. For itinerant projects: travel costs from home to the place where the Activity starts and travel costs from the place where the Activity ends to home. Please note: only cheapest means of transport/fares are subject to reimbursement.
Další nákladyOther costs
Náklady na ubytování a stravuAccommodation/food costs
Odhadněte prosím náklady na výrobu a překlad informačních materiálů.Please estimate the costs for production and translation of information material.
4. Náklady na publikace, překlady, šíření informací4. Publication/translations/information costs
Uveďte prosím mzdové náklady vzniklé přímo v důsledku plánované aktivity (včetně jmen, funkcí a toho, zda budou dané osoby přijaty přímo na tento projekt a s ním související aktivity). Zřetelně odlište interní zaměstnance Vaší organizace od osob přijatých přímo na projekt.Please indicate the personnel costs directly induced by the activity (including names, functions, whether the person is directly recruited for this project and the related activities). Separate clearly internal staff of your organisation from the recruited personnel.
6. Další náklady přímo spojené s realizací projektu6. Other costs directly linked to the implementation of the project
Ve sloupci „charakteristika“ prosím jasně popište všechny odhadované náklady. Například:Please state clearly, in the \specification\ column, all type of estimated costs. For example, you may want to indicate:
Mzdové nákladyPersonnel costs
Náklady na další šíření a využívání výsledků (pokud je plánujete)Additional costs for dissemination and exploitation of results (if applicable)
2. Náklady na ubytování a stravu2. Accomodation/food costs
Datum zahájení projektu (datum vzniku prvních nákladů)Start date of the project: (date when the first costs incur)
Náklady na projekt (pevná částka)Activity costs (lump sum)
Uveďte prosím případné další náklady spojené s realizací projektu.Please indicate potential other costs linked to the implementation of the project.
Úvodní plánovací návštěva - cestovní náklady (100% skutečných nákladů)Advance Planning Visit - travel costs (100% of actual costs)
Náklady na projekt (stupnice jednotkových nákladů)Project costs (scale of unit cost)
Datum ukončení projektu (datum vzniku posledních nákladů)End date of the project: (date when the last costs incur)
náklady na pobyt v zahraničí (ubytování a strava - pouze pro nadnárodní iniciativy mládeže)stay abroad costs (food and accommodation - only for Trans-national Youth Initiatives).
NÁKLADY NA SETKÁNÍ CELKEMTOTAL MEETING COSTS
Cestovní náklady účastníků (včetně expertů a podpůrného personálu)Participants' travel costs (including experts and support staff)
výši přiděleného grantu a poměr financování nákladů schváleného pracovního programu.The amount awarded and the rate of funding of the costs of the approved work programme.
Odhadované náklady celkem (A.1 + A.2)Total estimated costs (A.1 + A.2)
odhadované náklady spojené s organizací aktivit (náklady na propagaci, reklamu, přednášející, nájem, půjčovné, odměnu umělcům);estimated expenses linked to the organisation of activities (promotion, advertisement, rental costs, speakers, artists' fee ...);
Odhadněte prosím náklady na ubytování a stravu. Ve sloupci „charakteristika“ prosím jasně rozlište různé fáze Vašeho projektu (např. příprava, vlastní aktivita, navazující aktivity, apod.), pokud na ně žádáte příspěvek.Please estimate the costs for accommodation and food. If applicable, please separate clearly the different phases of your project (e.g. preparation, activity, follow-up, etc.) in the \specification\ column.
Upřesněte prosím případné další náklady nepřímo spojené s tímto projektem.Please specify other costs indirectly linked to this project.
NákladyCosts
Bližší informace o pravidlech financování, pevných částkách a stupnicích jednotkových nákladů naleznete v Průvodci programem. Upozorňujeme, že Výkonná agentura a národní agentury mohou částky uvedené v žádosti o grant pozměnit podle pravidel financování uvedených v Průvodci programem.For further information please consult the Programme Guide for the overview of funding rules and the lump sums / scales of unit costs. The Executive Agency and the National Agencies may modify the amounts indicated in the grant request according to the funding rules of the Programme Guide.
Bližší informace o pravidlech financování, pevných částkách a stupnicích jednotkových nákladů naleznete v Průvodci programem. Upozorňujeme, že národní agentura může částky uvedené v žádosti o grant pozměnit podle pravidel financování uvedených v Průvodci programem.For further information please consult the Programme Guide for the overview of funding rules and the lump sum/scales of unit costs. Please note that the National Agency may modify the amounts indicated in the grant request according to the funding rules of the Programme Guide.
Odhadněte prosím náklady na šíření a využívání výsledků projektu.Please indicate costs for disseminating and exploiting project's results.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership