English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Which systems are in place and in use to ensure laboratory quality in the EU?Welke systemen zijn voorhanden en in gebruik om de kwaliteit van laboratoria in de EU te waarborgen?
The ECDC Director invites WHO to attend the meetings to ensure synergy in the work.De directeur van het ECDC nodigt de WHO uit om de vergaderingen bij te wonen teneinde een synergie van de werkzaamheden te waarborgen.
Ensuring comprehensive knowledge of the existing and future burden of infectious diseases in the EU is a challenge ECDC will be addressing over the coming years in order to provide baseline figures for planning and prioritizing both EU and national efforts.Het waarborgen van een grondige kennis over de huidige en toekomstige last van infectieziekten in de Europese Unie is een uitdaging die het ECDC de komende jaren zal aangaan met als doel basiscijfers ter beschikking te stellen om zowel de Europese als de nationale inspanningen te plannen en in te delen volgens prioriteit.
The Office of the Director supports the Director in overseeing the strategic development of the Centre and ensuring coordination.Het Bureau van de directeur ondersteunt hem bij de strategische ontwikkeling van het Centrum en het waarborgen van de coördinatie.
Coordinate and ensure the integrated operation of the dedicated surveillance networkshet coördineren van de speciale surveillancenetwerken en het waarborgen van het geïntegreerd functioneren ervan;
In particular, ECDC is indemnified from and against all costs, proceedings, claims, expenses and liabilities whatsoever arising from any breach by any legal or natural person as a result of any representation or warranty providing to be a misrepresentation.Het ECDC is in het bijzonder gevrijwaard van alle kosten, procedures, claims, onkosten en aansprakelijkheden van welke aard dan ook die voortvloeien uit enige inbreuk door een rechtspersoon of natuurlijke persoon als gevolg van enige voorstelling van zaken of waarborg die een onjuiste weergave blijkt te zijn.
ECDC ’s Data Protection Officer ensures that the provisions of both the Regulation and and the implementing decisions at the Centre are applied and advises controllers on fulfilling their obligations (see art. 24 of the Regulation and art. 3 and 4 of the Decision of 23 September 2008).De functionaris voor gegevensbescherming van het ECDC waarborgt dat de bepalingen van de Verordening en de uitvoeringsbesluiten van het Centrum correct worden toegepast en geeft de verantwoordelijken voor de gegevensverwerking advies over het nakomen van hun verplichtingen (zie artikel 24 van de Verordening en artikelen 3 en 4 van het Besluit van 23 september 2008).

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership