English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
As well as supporting ECDC’s scientific work, the Advisory Forum is also a mechanism for exchanging information, pooling health knowledge and furthering public health cooperation.Behalve een ondersteuning voor de wetenschappelijke activiteiten van het ECDC is het adviesforum ook een instantie voor het uitwisselen van informatie, het bundelen van kennis over gezondheid en het bevorderen van samenwerking op het vlak van de volksgezondheid.
- define the added value of ECDC in supporting MST- de toegevoegde waarde van het ECDC vastleggen bij de ondersteuning van de lidstaten.
Regarding facility and infrastructure requirements needed during a crisis, it was also an opportunity to have an overview of the MS expectations regarding an emergency operation centre, and the role that ECDC could play in supporting the development of capacity in the MS.Wat betreft de faciliteiten en infrastructuur die nodig zijn tijdens een crisis, was deze bijeenkomst een uitstekende kans om een overzicht te krijgen van wat de lidstaten verwachten van een crisisinterventiecentrum bij het ECDC als het EOC (Emergency Operations Centre) en van de rol die het ECDC kan spelen bij de ondersteuning van de capaciteitsuitbreiding in de lidstaten.
- Supporting MS, upon request, in response activities;- de lidstaten op hun verzoek te ondersteunen bij hun bestrijdingsactiviteiten;
ECDC is supporting Member States communications activities by providing training in risk communication, bringing in a communications perspective in ECDC country visits (e.g. on pandemic preparedness planning), and gradually building a resource centre in crisis and health communication that can support country communication activities, e.g. on information campaigns.Het ECDC ondersteunt de communicatieactiviteiten van de lidstaten door opleidingen te organiseren over risicocommunicatie, door communicatie aan bod te laten komen tijdens de landenbezoeken van het ECDC (bijv. over de paraatheid voor pandemieën), en door geleidelijk aan een expertisecentrum uit te bouwen voor crisis- en gezondheidsmededelingen om de communicatieactiviteiten van het land te ondersteunen, bijv. bij informatiecampagnes.
ECDC coordinated this effort for the European level, supporting the Member States in their response activities.Het ECDC coördineerde deze inspanningen op Europees niveau en bood ondersteuning aan de lidstaten bij hun bestrijdingsacties.
With relation to the avian influenza alert worldwide, ECDC ensured field missions in Romania (Oct ’05), Turkey and Iraq (Jan ’06) and in the Northern part of Cyprus not under the effective control of the Republic of Cyprus (Feb ’06), supporting the local health authorities and the World Health Organization in their response to this health threat.In het kader van het wereldwijde alarm voor aviaire influenza (vogelgriep) heeft het ECDC veldmissies ondernomen in Roemenië (oktober 2005), Turkije en Irak (januari 2006) en het noordelijke deel van Cyprus dat niet onder het bestuur van de Cypriotische Republiek valt (februari 2006). Daarbij werden de lokale gezondheidsautoriteiten en de WHO ondersteund in hun reactie op deze gezondheidsbedreiging.
As well as supporting ECDC ’s scientific work, the Advisory Forum is also a mechanism for exchanging information, pooling health knowledge and furthering public health cooperation.Behalve het ondersteunen van de wetenschappelijke activiteiten van het ECDC, richt het Adviesforum zich tevens op het uitwisselen van informatie, het bundelen van kennis over gezondheid en het bevorderen van de samenwerking op het vlak van de volksgezondheid.
The Knowledge and Resource Centre on Health Communication provides input to EU Member States and EEA/EFTA countries supporting them in sharing knowledge and experiences on health communication, particularly dedicated to communicable diseases.Het Kennis- en Resourcecentrum voor gezondheidscommunicatie biedt EU-lidstaten en EER/EVA-landen ondersteuning bij het delen van kennis en ervaringen met betrekking tot gezondheidscommunicatie, speciaal gericht op overdraagbare ziekten.
ECDC is supporting Member States communications activities by providing training in health communication skills (including risk and crisis communication), bringing in the communication science perspectives through ECDC country support, and gradually building a knowledge and resource centre on health communication that can support country communication activities focused on communicable diseases.Het ECDC ondersteunt de communicatieactiviteiten van de lidstaten door opleidingen in communicatieve vaardigheden (waaronder risico- en crisiscommunicatie) te organiseren, door het perspectief van de communicatiewetenschap aan bod te laten komen via de landenondersteuning van het ECDC en door geleidelijk aan een Kennis- en Resourcecentrum voor gezondheidscommunicatie op te zetten om de nationale communicatieactiviteiten te ondersteunen, met name wat betreft overdraagbare ziekten.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership