English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
- Strengthening Epidemic Intelligence activities- Versterken van de epidemische informatievergaring
Strengthening Epidemic Intelligence ActivitiesVersterken van de epidemische informatievergaring
The integration of national experts started in 2007 with Portugal as a pilot country to strengthening epidemic intelligence capacity.De integratie van nationale experts begon in 2007 met Portugal als testland en had als doel de capaciteit van de epidemische informatievergaring te versterken.
More specifically, in order to strengthen EU public health work force we aim to:Om de gezondheidszorg in de EU te versterken, streeft het ECDC het volgende na:
A toolkit for strengthening surveillance and response is being developed.Er wordt een toolkit ontwikkeld om de surveillance en het reactievermogen te verbeteren.
This training aims at strengthening communication between laboratory specialists and epidemiologists in order to create an integrated laboratory-field epidemiology network for outbreak detection, investigation and response on a national and international level.Deze opleiding heeft als doel de communicatie tussen laboratoriumspecialisten en epidemiologen te versterken ten behoeve van een geïntegreerd netwerk van laboratoria en epidemiologen voor de opsporing, het onderzoek en de reactie op uitbraken op nationaal en internationaal niveau.
Moreover, since September 2008, two laboratory technicians are integrated in EPIET, providing them the opportunity to strengthen their epidemiological skills and knowledge.Bovendien zijn sinds september 2008 twee laboratoriumtechnici in het EPIET opgenomen die de kans krijgen hun epidemiologische vaardigheden en kennis te verbeteren.
A key task of ECDC is to strengthen the microbiological laboratory support for infectious diseases prevention and control in EU.Een van de belangrijkste taken van het ECDC is het versterken van de ondersteuning aan microbiologische laboratoria bij de preventie en bestrijding van infectieziekten in de EU.
In order to strengthen EU public health work force, these are the main areas of our activities:Ten behoeve van de volksgezondheidswerkers in de EU ontplooit het ECDC de volgende activiteiten:
Therefore, MS asked ECDC to replicate courses for non-EPIET participants selected and sent by MS. This strategy contributes to strengthening of field epidemiology capacities in Europe.Daarom hebben de lidstaten het ECDC gevraagd om cursussen te organiseren voor niet-EPIET-deelnemers die door de lidstaten werden gezonden. Deze strategie draagt bij tot de versterking van de capaciteit inzake veldepidemiologie in Europa.
- Strengthen communicable disease surveillance and control of the European Union through an integrated laboratory-field epidemiology network for outbreak detection, investigation and response nationally and internationally.- de surveillance en bestrijding van overdraagbare ziekten in de Europese Unie versterken via een geïntegreerd netwerk van laboratoria en veldepidemiologen voor de opsporing en het onderzoek van en de reactie op uitbraken op nationaal en internationaal niveau.
Strengthening Partnerships in TrainingOpleidingspartnerschappen ontwikkelen
To address this shortcoming ECDC is exploring the development of the European Environment and Epidemiology Network (E3) that could link climatic/environmental and infectious disease data in order to strengthen European capacity in forecasting, monitoring and responding to the threats posed by new and emerging diseases.Om deze tekortkoming op te vangen, onderzoekt het ECDC de ontwikkeling van het European Environment and Epidemiology Network (E3), dat gegevens over klimaat/milieu en infectieziekten aan elkaar zou moeten koppelen ter versterking van de Europese capaciteit voor het voorspellen en volgen van de risico's van nieuwe en pas ontdekte ziekten en het nemen van maatregelen.
Strengthening Epidemic Intelligence activitiesversterken van de epidemiologische informatievergaring;
Support Member States in planning preparedness activities, making them operational, testing them by exercises, and refining the existing plans, as well as support to strengthen and optimize the response capacity;ondersteuning bieden aan de lidstaten bij het plannen van activiteiten op het gebied van paraatheid, deze operationeel maken en testen met behulp van oefeningen en de bestaande plannen verfijnen, maar ook ondersteuning bieden om het reactievermogen te verbeteren en te optimaliseren;
Support strengthening of national surveillance systemsondersteuning bieden bij het versterken van nationale surveillancesystemen.
The European Centre of Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency with aim to strengthen Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.
In order to achieve this mission, ECDC works in partnership with national health protection bodies across Europe to strengthen and develop continent-wide disease surveillance and early warning systems.Om deze opdracht te volbrengen werkt het ECDC samen met nationale gezondheidsinstanties overal in Europa aan de versterking en ontwikkeling van systemen voor surveillance en vroegtijdige waarschuwing voor ziekten voor het gehele continent.
The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency aimed at strengthening Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.
Following the outbreak of Chikungunya in the Indian Ocean in the winter of 2006, ECDC called a consultation of experts in order to assess the short-term risk of transmission of Chikungunya virus in Europe, and to suggest recommendations for the European Member States for strengthening their preparedness.Naar aanleiding van de uitbraak van de chikungunyakoorts in de Indische Oceaan tijdens de winter van 2006 organiseerde het ECDC een raadpleging van deskundigen om het risico op korte termijn voor de overdracht van het chikungunyavirus in Europa te beoordelen, en om aanbevelingen te doen aan de Europese lidstaten voor een versterking van hun paraatheid.
- Support Member States in planning preparedness activities, making them operational, testing them by exercises, and refining the existing plans, as well as support to strengthen and optimize the response capacity;- ondersteuning bieden aan de lidstaten bij het plannen van activiteiten op het vlak van paraatheid, ze operationeel maken en testen met behulp van oefeningen en de bestaande plannen verfijnen, maar ook ondersteuning bieden om het reactievermogen te verbeteren en te optimaliseren;

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership