English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
- Supportive posts in administration and in operational units e.g. secretaries and assistants- ondersteunende taken in de administratie en bij de operationele afdelingen, bijv. administratieve medewerkers en assistenten;
- review the tools currently being developed at ECDC to support and facilitate EI activities.- de hulpmiddelen herzien die door het ECDC worden ontwikkeld om de epidemische informatievergaring te ondersteunen en te vergemakkelijken.
The overall aim of ECDC during a PHE is to minimize the impact of the crisis on EU citizens, by assisting the MS and the European Commission in their response activities.Het doel van het ECDC tijdens een incident die de volksgezondheid betreft (Public Health Event – PHE) is om de gevolgen van de crisis voor EU-burgers te beperken door de lidstaten en de Europese Commissie te ondersteunen tijdens hun bestrijdingsactiviteiten.
- Supporting MS, upon request, in response activities;- de lidstaten op hun verzoek te ondersteunen bij hun bestrijdingsactiviteiten;
ECDC is supporting Member States communications activities by providing training in risk communication, bringing in a communications perspective in ECDC country visits (e.g. on pandemic preparedness planning), and gradually building a resource centre in crisis and health communication that can support country communication activities, e.g. on information campaigns.Het ECDC ondersteunt de communicatieactiviteiten van de lidstaten door opleidingen te organiseren over risicocommunicatie, door communicatie aan bod te laten komen tijdens de landenbezoeken van het ECDC (bijv. over de paraatheid voor pandemieën), en door geleidelijk aan een expertisecentrum uit te bouwen voor crisis- en gezondheidsmededelingen om de communicatieactiviteiten van het land te ondersteunen, bijv. bij informatiecampagnes.
An ongoing collaboration with ASPHER exists, contributing to their development of core competencies in public health education.Er is een samenwerking aan de gang met de ASPHER om de ontwikkeling van kernvaardigheden in volksgezondheidsonderwijs te ondersteunen.
ECDC Training activities support capacity building in Members States through the organisation of specific short courses and through the European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET).De opleidingsactiviteiten van het ECDC ondersteunen de capaciteitsopbouw in de lidstaten door specifieke korte cursussen en het Europees opleidingsprogramma voor interventie-epidemiologie (Epiet).
- Support training programmes- Opleidingsprogramma's ondersteunen
As well as supporting ECDC ’s scientific work, the Advisory Forum is also a mechanism for exchanging information, pooling health knowledge and furthering public health cooperation.Behalve het ondersteunen van de wetenschappelijke activiteiten van het ECDC, richt het Adviesforum zich tevens op het uitwisselen van informatie, het bundelen van kennis over gezondheid en het bevorderen van de samenwerking op het vlak van de volksgezondheid.
The Office of the Director organises, and provides the secretariat to, ECDC ’s two Governing Bodies:Het Bureau van de directeur is verantwoordelijk voor het organiseren en secretarieel ondersteunen van de beide bestuursorganen van het ECDC:
ECDC is supporting Member States communications activities by providing training in health communication skills (including risk and crisis communication), bringing in the communication science perspectives through ECDC country support, and gradually building a knowledge and resource centre on health communication that can support country communication activities focused on communicable diseases.Het ECDC ondersteunt de communicatieactiviteiten van de lidstaten door opleidingen in communicatieve vaardigheden (waaronder risico- en crisiscommunicatie) te organiseren, door het perspectief van de communicatiewetenschap aan bod te laten komen via de landenondersteuning van het ECDC en door geleidelijk aan een Kennis- en Resourcecentrum voor gezondheidscommunicatie op te zetten om de nationale communicatieactiviteiten te ondersteunen, met name wat betreft overdraagbare ziekten.
Support training programmesopleidingsprogramma's ondersteunen.
In order to support the Member States in their capacity to respond to outbreak situations related to communicable diseases or diseases of unknown origin, ECDC aims to ensure the rapid mobilization of outbreak assistance teams, whose expertise may include epidemiology, clinical medicine, public health, infection control, etc.Om de lidstaten te ondersteunen in hun reactievermogen op uitbraken van overdraagbare ziekten of ziekten van onbekende oorsprong, beoogt het ECDC een snelle mobilisatie van hulpteams voor de bestrijding van uitbraken die expertise kunnen leveren op het vlak van epidemiologie, klinische geneeskunde, volksgezondheid, infectiebestrijding, enz.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership