English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
The Management board approves and monitors implementation of ECDC’s work programme and budget, it adopts its annual report and accounts --- all in all, it acts as the governing body of the Centre.De raad van bestuur stelt het werkprogramma en de begroting van het ECDC vast en ziet toe op de uitvoering ervan. Hij stelt tevens het jaarverslag en de rekeningen van het Centrum vast. Kortom, de raad is het feitelijke bestuursorgaan van het Centrum.
Before joining the Hungarian government, she worked in WHO Regional Office for Europe in Denmark for 11 years.Voordat ze toetrad tot de Hongaarse regering werkte ze gedurende 11 jaar in Denemarken voor het Regionaal Bureau voor Europa van de WHO.
They have been designated by the Member States governments and their list has been compiled by the ECDC Management Board in December 2007.Ze werden aangewezen door de autoriteiten van de lidstaten. De lijst van bevoegde instanties werd opgesteld door de raad van bestuur van het ECDC in december 2007.
This PHE Plan is a development of practice of management determined by the strategic guidance of ECDC Governance cycle.Het crisisinterventieplan volgt de managementpraktijken die zijn ontwikkeld in het strategisch beleid van het ECDC.
ECDC Governing bodies interpret and set the strategic direction of the agency.De ECDC-bestuursorganen interpreteren en bepalen de strategische richting van het Agentschap.
The evaluation of the management of specific events (lessons identified) should provide ECDC governance with further input on how to redirect the strategic planning of ECDC activities.Dankzij een evaluatie van de aanpak van specifieke gebeurtenissen kan het ECDC nagaan of en hoe de strategische plannen moeten worden bijgestuurd.
ECDC Competent Bodies are institutions or scientific bodies providing independent scientific and technical advice or capacity for action in the field of the prevention and control of human disease.They have been designated by the Member States governments and their list has been compiled by the ECDC Management Board in December 2007.De bevoegde instanties van het ECDC zijn instellingen of wetenschappelijke organen die onafhankelijk wetenschappelijk en technisch advies verstrekken of activiteiten verrichten op het gebied van preventie en bestrijding van ziekten bij de mens. Ze zijn aangesteld door de overheden van de lidstaten. De lijst van bevoegde instanties is in december 2007 door de raad van bestuur van het ECDC opgesteld.
Its activities include organising, and providing the secretariat to, meetings of ECDC ’s Governing Bodies and its senior management team, coordinating contacts with ECDC ’s partner organisations, ensuring coherent planning within the Centre and advising the Director on policy issues, including corporate communication.Het Bureau zorgt voor de organisatie en secretarieel ondersteuning van de vergaderingen van de bestuursorganen en het senior management van het ECDC, coördineert de contacten met partnerorganisaties van het ECDC, zorgt voor een coherente planning binnen het Centrum en adviseert de directeur over beleidskwesties, waaronder de interne en externe communicatie.
GovernanceBestuur
The Office of the Director organises, and provides the secretariat to, ECDC ’s two Governing Bodies:Het Bureau van de directeur is verantwoordelijk voor het organiseren en secretarieel ondersteunen van de beide bestuursorganen van het ECDC:
With the designation of the Competent Bodies in 2007, the Governance function and along with the Office’s Country Relations function have been working closely to ensure good communication channels and coordination of work among all key partners.Sinds de aanwijzing van de bevoegde instanties in 2007 werken het bestuur en de eenheid Landenbetrekkingen van het Bureau nauw samen aan goede communicatiekanalen en de coördinatie van de werkzaamheden tussen alle belangrijke partners.
The value of the Governance Programme is that it helps ensure ECDC listens to its key partners, maintains a pan-European perspective and operates within EU rules and regulations.De waarde van het bestuursprogramma (Governance Programme) is dat het ertoe bijdraagt dat het ECDC luistert naar zijn belangrijkste partners, een pan-Europees perspectief houdt en binnen de regels en voorschriften van de EU opereert.
The Management board approves and monitors implementation of ECDC ’s work programme and budget, it adopts its annual report and accounts - all in all, it acts as the governing body of the Centre.De raad van bestuur keurt het werkprogramma en de begroting van het ECDC goed, ziet toe op de uitvoering ervan en stelt het jaarverslag en de rekeningen van het Centrum vast. Kortom, de raad is het feitelijke bestuursorgaan van het Centrum.
Rules also govern the sending, receipt, opening and assessing of these documents, as well as the awarding of the public procurement contract.Er zijn ook regels voor het verzenden, ontvangen, openen en beoordelen van deze documenten en voor het gunnen van de overheidsopdracht.
In October 2000, Mrs. Jakab was appointed Director of Administration and Management Support in WHO Europe being responsible for the work of the governing bodies of the overall strategic and operational planning, monitoring and evaluation; supervising the work of the WHO Collaborating Centres in Europe;In oktober 2000 werd mevr. Jakab aangesteld als directrice administratie en managementondersteuning bij de Europese afdeling van de WHO en werd ze verantwoordelijk voor de activiteiten van de bestuursorganen van de algemene strategische en operationele planning, opvolging en evaluatie; het toezicht op de activiteiten van de samenwerkingscentra van de WHO in Europa;

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership