English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Control measures should be aimed at the farm and food-processing level, in order to prevent contamination of food products.Bestrijdingsmaatregelen dienen gericht te zijn op de veehouderij en voedselbewerking om besmetting van voedselproducten te voorkomen.
Prophylactic measures are aimed at all stages of food supply, from production to distribution and consumption.Preventieve maatregelen zijn gericht op alle fasen in de voedselketen, van productie tot distributie en consumptie.
The main preventive measures are aimed at reducing exposure to mosquito bites.De voornaamste preventieve maatregelen zijn gericht op vermindering van blootstelling aan muggenbeten.
The programme is aimed at EU medical practitioners, public-health nurses, microbiologists, veterinarians and other health professionals with previous experience in Public Health and a keen interest in epidemiology.Het programma is bestemd voor Europese artsen, verpleegkundigen, microbiologen, dierenartsen en andere zorgverleners met ervaring op het gebied van de volksgezondheid en een sterke belangstelling voor epidemiologie.
It took place in September 2007 and the script aimed at exploring contact tracing procedures within the EU, based on the Health Security Committee ‘s (HSC) guidance document.De oefening vond plaats in september 2007 en het script had als doel om de procedures te verkennen voor het traceren van contactpersonen binnen de EU, op basis van het richtsnoer van het Gezondheidsbeveiligingscomité (Health Security Committee - HSC).
The visit aimed at estimating the risk of establishment and spread of Chikungunya virus transmission in the European Union, and at exploring the potential implications of the outbreak for the EU and other European countries.Het bezoek had als doel het risico op uitbraak en verspreiding van het chikungunyavirus in de EU in te schatten en de potentiële gevolgen van de uitbraak voor de EU en andere Europese landen te onderzoeken.
Building on an earlier pilot study, ECDC’s preparation for the BCoDE (Present and Future Burden of Communicable Disease in Europe) project is aimed at developing a methodology, measure and report on the current and future burden of communicable diseases in EU and EEA/ EFTA countries.Op basis van een eerder vooronderzoek richt het ECDC zich bij de voorbereiding van het BCoDE-project op de ontwikkeling van een methodologie, maatregelen en een rapport inzake de huidige en toekomstige last van overdraagbare ziekten in de EU en de EER/EVA-landen.
Building on an earlier pilot study, ECDC’s preparation for the BCoDE (Present and Future Burden of Communicable Disease in Europe) project is aimed at developing a methodology, measure and report on the current and future burden of communicable diseases in EU and EEA/ EFTA countries.Op basis van een eerdere proefstudie richt het ECDC zich bij de voorbereiding op het BCoDE-project (Present and Future Burden of Communicable Disease in Europe) op de ontwikkeling van een methodologie, maatregelen en een rapport inzake de huidige en toekomstige last van overdraagbare ziekten in de EU en de EER/EVA-landen.
EPIET introductory courses are mainly aimed at newly recruited EPIET and selected FETP fellows.De inleidende EPIET-cursussen zijn voornamelijk gericht op nieuw aangeworven EPIET- en geselecteerde FETP-bursalen.
Ranging from analyses of current trends in European public health to comprehensive reports from key scientific meetings, they are primarily aimed at experts and public health professionals.Deze rapporten, die variëren van analyses van de actuele trends in de Europese volksgezondheid tot uitgebreide verslagen van belangrijke wetenschappelijke bijeenkomsten, zijn voornamelijk bedoeld voor deskundigen en volksgezondheidswerkers.
Largely aimed at public health professionals working in the area of communicable diseases, ECDC ’s technical documents provide guidance on operational issues such as tool kits for the collection of surveillance data, and training in the area of epidemiology of infectious diseases.De technische documenten van het ECDC zijn voornamelijk bedoeld voor volksgezondheidswerkers die zich bezighouden met overdraagbare ziekten. Ze bevatten richtsnoeren voor operationele zaken, zoals hulpmiddelen voor het verzamelen van surveillancegegevens, en opleidingsmateriaal op het gebied van de epidemiologie van infectieziekten.
The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency aimed at strengthening Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership