English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
- Strengthening Epidemic Intelligence activities- Versterken van de epidemische informatievergaring
Strengthening Epidemic Intelligence ActivitiesVersterken van de epidemische informatievergaring
The integration of national experts started in 2007 with Portugal as a pilot country to strengthening epidemic intelligence capacity.De integratie van nationale experts begon in 2007 met Portugal als testland en had als doel de capaciteit van de epidemische informatievergaring te versterken.
The visit mission represents opportunities to facilitate collaboration in the field of activities required to support the response to a crisis during a public health event (epidemic intelligence activities, plans, SOPs, facilities, equipments, communication tools, etc).Deze bezoeken waren een gelegenheid om de samenwerking te versterken op het vlak van crisisbestrijding (epidemische informatievergaring, plannen, standaardwerkprocedures, faciliteiten, uitrusting, communicatiemiddelen, enz.).
More specifically, in order to strengthen EU public health work force we aim to:Om de gezondheidszorg in de EU te versterken, streeft het ECDC het volgende na:
In collaboration with the training team, short courses on managerial skills for outbreak response coordinators are organized, aiming at reinforcing the management aspect of the outbreak response capacity in the European Member States.In samenwerking met het opleidingsteam worden korte cursussen over managementvaardigheden voor coördinatoren van uitbraakbestrijding georganiseerd om het managementaspect van de uitbraakbestrijding in de Europese lidstaten te versterken.
This training aims at strengthening communication between laboratory specialists and epidemiologists in order to create an integrated laboratory-field epidemiology network for outbreak detection, investigation and response on a national and international level.Deze opleiding heeft als doel de communicatie tussen laboratoriumspecialisten en epidemiologen te versterken ten behoeve van een geïntegreerd netwerk van laboratoria en epidemiologen voor de opsporing, het onderzoek en de reactie op uitbraken op nationaal en internationaal niveau.
A key task of ECDC is to strengthen the microbiological laboratory support for infectious diseases prevention and control in EU.Een van de belangrijkste taken van het ECDC is het versterken van de ondersteuning aan microbiologische laboratoria bij de preventie en bestrijding van infectieziekten in de EU.
- Strengthen communicable disease surveillance and control of the European Union through an integrated laboratory-field epidemiology network for outbreak detection, investigation and response nationally and internationally.- de surveillance en bestrijding van overdraagbare ziekten in de Europese Unie versterken via een geïntegreerd netwerk van laboratoria en veldepidemiologen voor de opsporing en het onderzoek van en de reactie op uitbraken op nationaal en internationaal niveau.
Strengthening Epidemic Intelligence activitiesversterken van de epidemiologische informatievergaring;
Support strengthening of national surveillance systemsondersteuning bieden bij het versterken van nationale surveillancesystemen.
The European Centre of Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency with aim to strengthen Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.
The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency aimed at strengthening Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership