English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
- Strengthening Epidemic Intelligence activities- Versterken van de epidemische informatievergaring
Strengthening Epidemic Intelligence ActivitiesVersterken van de epidemische informatievergaring
The integration of national experts started in 2007 with Portugal as a pilot country to strengthening epidemic intelligence capacity.De integratie van nationale experts begon in 2007 met Portugal als testland en had als doel de capaciteit van de epidemische informatievergaring te versterken.
A toolkit for strengthening surveillance and response is being developed.Er wordt een toolkit ontwikkeld om de surveillance en het reactievermogen te verbeteren.
This training aims at strengthening communication between laboratory specialists and epidemiologists in order to create an integrated laboratory-field epidemiology network for outbreak detection, investigation and response on a national and international level.Deze opleiding heeft als doel de communicatie tussen laboratoriumspecialisten en epidemiologen te versterken ten behoeve van een geïntegreerd netwerk van laboratoria en epidemiologen voor de opsporing, het onderzoek en de reactie op uitbraken op nationaal en internationaal niveau.
Therefore, MS asked ECDC to replicate courses for non-EPIET participants selected and sent by MS. This strategy contributes to strengthening of field epidemiology capacities in Europe.Daarom hebben de lidstaten het ECDC gevraagd om cursussen te organiseren voor niet-EPIET-deelnemers die door de lidstaten werden gezonden. Deze strategie draagt bij tot de versterking van de capaciteit inzake veldepidemiologie in Europa.
Strengthening Partnerships in TrainingOpleidingspartnerschappen ontwikkelen
Strengthening Epidemic Intelligence activitiesversterken van de epidemiologische informatievergaring;
Support strengthening of national surveillance systemsondersteuning bieden bij het versterken van nationale surveillancesystemen.
The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) was established in 2005. It is an EU agency aimed at strengthening Europe's defences against infectious diseases.Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 opgericht. Het Centrum is een agentschap van de EU en heeft tot taak de verdediging tegen besmettelijke ziekten in Europa te versterken.
Following the outbreak of Chikungunya in the Indian Ocean in the winter of 2006, ECDC called a consultation of experts in order to assess the short-term risk of transmission of Chikungunya virus in Europe, and to suggest recommendations for the European Member States for strengthening their preparedness.Naar aanleiding van de uitbraak van de chikungunyakoorts in de Indische Oceaan tijdens de winter van 2006 organiseerde het ECDC een raadpleging van deskundigen om het risico op korte termijn voor de overdracht van het chikungunyavirus in Europa te beoordelen, en om aanbevelingen te doen aan de Europese lidstaten voor een versterking van hun paraatheid.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership