English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
What is the role of ECDC?Wat is de rol van het ECDC?
Many animals may act as reservoirs, but those most frequently involved in cases of human infection are pigs and horses.Veel dieren kunnen reservoir van de parasiet zijn, maar de dieren die het meest een rol spelen bij besmetting van de mens, zijn varkens en paarden.
Information and communication play key roles in such an issue.Informatie en communicatie spelen een bepalende rol bij een dergelijk probleem.
Mrs. Jakab also played a key role in the negotiations leading up to the European Conference on Health and the Environment, held in Budapest in July 2004.Mevr. Jakab speelde een belangrijke rol tijdens de onderhandelingen in de aanloop naar de Europese conferentie over gezondheid en milieu die in juli 2004 plaatsvond in Boedapest.
We can offer the opportunity of being an important part of a fast growing European Agency.Wij bieden de kans om een belangrijke rol te spelen in een snelgroeiend Europees agentschap.
- agree on the role of EI in Europe- een akkoord bereiken over de rol van epidemische informatievergaring in Europa;
Regarding facility and infrastructure requirements needed during a crisis, it was also an opportunity to have an overview of the MS expectations regarding an emergency operation centre, and the role that ECDC could play in supporting the development of capacity in the MS.Wat betreft de faciliteiten en infrastructuur die nodig zijn tijdens een crisis, was deze bijeenkomst een uitstekende kans om een overzicht te krijgen van wat de lidstaten verwachten van een crisisinterventiecentrum bij het ECDC als het EOC (Emergency Operations Centre) en van de rol die het ECDC kan spelen bij de ondersteuning van de capaciteitsuitbreiding in de lidstaten.
Role and mandate of ECDC in detecting emerging health threatsROL EN MANDAAT VAN HET ECDC BIJ HET OPSPOREN VAN NIEUWE GEZONDHEIDSBEDREIGINGEN
- Establish a personal contact with the persons who play a key role in the above mentioned activities.- persoonlijk in contact te brengen met personen die een belangrijke rol spelen in bovenstaande activiteiten.
ECDC role in Public Health Event (PHE)ROL VAN HET ECDC BIJ INCIDENTEN DIE DE VOLKSGEZONDHEID BETREFFEN
- The preparedness steps and the role of the Emergency Operation Centre- de stappen voor paraatheid en de rol van het EOC.
Article 12 of the ECDC Founding Regulation gives details on the Centre’s role in communications:Artikel 12 van de oprichtingsverordening van het ECDC geeft meer details over de rol van het Centrum op het vlak van communicatie:
Indeed birds are thought to be the natural hosts for these infections with wild fowl (wild ducks etc) playing the most important role.Vogels worden dan ook gezien als de natuurlijke gastheer voor deze infecties, waarbij wilde vogels (wilde eenden enz.) de hoofdrol spelen.
ECDC has established a project involving dedicated experts in all areas of biorisks to define its role in the biosafety field according to its mandate.Het ECDC heeft een project opgezet waarbij deskundigen op alle terreinen van bioveiligheid betrokken zijn en dat tot doel heeft de rol van het ECDC op het gebied van bioveiligheid te definiëren in overeenstemming met zijn opdracht.
ECDC role in typing is to foster the development of sufficient capacity for diagnosis, detection, identification and characterization of agents which may threaten public health (ECDC founding regulation 851/2004).De rol van het ECDC op het gebied van typering is het stimuleren van de ontwikkeling van voldoende capaciteit voor het diagnosticeren, opsporen, identificeren en karakteriseren van micro-organismen die de volksgezondheid kunnen bedreigen (oprichtingsverordening van het ECDC 851/2004).
I'm not afraid to roll up my sleeves to get things done.Ik ben niet huiverig de mouwen op te stropen om iets voor elkaar te krijgen.
The Director's Office carries out the overall coordinating role, and is responsible for external relations and country cooperation.Het Bureau van de directeur vervult een algemene coördinerende rol en is verantwoordelijk voor externe betrekkingen en samenwerking met landen.
Article 12 of the ECDC Founding Regulation gives details on the Centre ’s role in communications:Artikel 12 van de oprichtingsverordening van het ECDC geeft meer details over de rol van het Centrum op het gebied van communicatie:
The ECDC will have the role of co-ordinating EU resources and being the focal point of communicable disease-related information.Het ECDC fungeert als coördinator van EU-bronnen en steunpunt voor informatie over overdraagbare ziekten.
The main contact points in the Member States are the members of the ECDC Advisory Forum and Management Board, in their respective roles, and the competent bodies identified by the Management Board.De belangrijkste contactpunten in de lidstaten zijn de leden van het adviesforum en de raad van bestuur van het ECDC in hun respectieve functies en de bevoegde instanties zoals bepaald door de raad van bestuur.
These trends have expanded the role of health communication as a vital component of public health practice.De rol van gezondheidscommunicatie als essentieel onderdeel in de praktijk van de volksgezondheid is hierdoor sterk uitgebreid.
As the threat of deliberate release of biological agents is being repeatedly established worldwide, ECDC as the EU agency with a mandate in the area of Public Health developed a strategy paper (“The role of ECDC in incidents of intentional release of biological agents: a strategic perspective”) to enhance the preparedness of the Member State in the fight against communicable diseases.Aangezien de bedreiging als gevolg van moedwillige verspreiding van biologische stoffen wereldwijd herhaaldelijk wordt geuit, heeft het ECDC, als het EU-agentschap met een mandaat op het vlak van de volksgezondheid, een beleidsdocument opgesteld ("The role of ECDC in incidents of intentional release of biological agents: a strategic perspective") om de paraatheid van de lidstaten te verbeteren in de strijd tegen overdraagbare ziekten.
xxxThese trends have expanded the role of health communication as a vital component of public health practice.De rol van gezondheidscommunicatie als essentieel onderdeel in de praktijk van de volksgezondheid is hierdoor sterk uitgebreid.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership