English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
The disease may occur after eating foods containing the toxin or due to development of the spores within the intestine of young children or within wounds.De ziekte kan optreden na het eten van voedsel dat het gif bevat, of door de ontwikkeling van sporen in het darmkanaal van kleine kinderen of in wonden.
Inadequate treatment may result in failure of cure, early relapse or the development of drug-resistant disease.Ontoereikende behandeling kan leiden tot uitblijven van genezing, vroeg optredend recidief of de ontwikkeling van geneesmiddelenresistente ziekte.
Antibiotic therapy is not helpful (it might even favour HUS development).Antibiotische behandeling is niet zinvol (kan zelfs de ontwikkeling van HUS bevorderen).
The EXC is the main forum for policy, strategic planning and programme development, but also serves as a management forum for consultations and coordination of the day-to-day activities of the Centre, including follow-up of budget and work plans and horizontal coordination.Het is het belangrijkste forum voor beleid, strategische planning en programmaontwikkeling, maar het treedt ook op als een bestuursforum voor raadpleging en coördinatie van de dagelijkse activiteiten van het Centrum, inclusief follow-up van de begroting en de werkplannen en horizontale coördinatie.
Regarding facility and infrastructure requirements needed during a crisis, it was also an opportunity to have an overview of the MS expectations regarding an emergency operation centre, and the role that ECDC could play in supporting the development of capacity in the MS.Wat betreft de faciliteiten en infrastructuur die nodig zijn tijdens een crisis, was deze bijeenkomst een uitstekende kans om een overzicht te krijgen van wat de lidstaten verwachten van een crisisinterventiecentrum bij het ECDC als het EOC (Emergency Operations Centre) en van de rol die het ECDC kan spelen bij de ondersteuning van de capaciteitsuitbreiding in de lidstaten.
This PHE Plan is a development of practice of management determined by the strategic guidance of ECDC Governance cycle.Het crisisinterventieplan volgt de managementpraktijken die zijn ontwikkeld in het strategisch beleid van het ECDC.
In 2007, following ECDC invitation to various MS to share information on their different levels of preparation and development in the area of responding to a crisis during a public health event, some country missions to visit emergency facilities at National Institutes were planed.In 2007 werden enkele dienstreizen gepland om de noodfaciliteiten in nationale instellingen te bezoeken. Die bezoeken vonden plaats na een verzoek van het ECDC aan de lidstaten om informatie te delen over hun mate van paraatheid en ontwikkeling op het vlak van bestrijding van een noodsituatie voor de volksgezondheid.
- Support the development of Member States communication capacities.- ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van de communicatiecapaciteiten van de lidstaten.
Support the development of Member States communication capacitiesSteun aan de ontwikkeling van de communicatiecapaciteit van de lidstaten
This huge effort also led to the development of a common protocol for assessment by ECDC, the WHO European Regional Office and the European Commission.Deze enorme inspanning heeft ook geleid tot de ontwikkeling van een gemeenschappelijk protocol voor beoordeling door het ECDC, het Regionaal Bureau voor Europa van de WHO en de Europese Commissie.
In 2006, ECDC signed a three years framework contract with HPA for the development of simulation exercises on outbreak detection, investigation and response, afor the Centre to develop its own exercises.In 2006 ondertekende het ECDC een driejarige kaderovereenkomst met het Health Protection Agency voor de ontwikkeling van simulatieoefeningen voor de opsporing en het onderzoek van en de reactie op uitbraken, en om eigen simulaties te ontwikkelen binnen het Centrum.
ECDC is currently participating in the revision of the World Health Organization’s guidelines on tuberculosis and air travel, and coordinated a project on the development of guidelines for infectious diseases transmitted on aircrafts.Het ECDC neemt op dit moment deel aan de herziening van de richtsnoeren van de WHO inzake tuberculose en vliegtuigreizen, en coördineerde een project over de ontwikkeling van richtsnoeren voor in vliegtuigen overgedragen infectieziekten.
An ongoing collaboration with ASPHER exists, contributing to their development of core competencies in public health education.Er is een samenwerking aan de gang met de ASPHER om de ontwikkeling van kernvaardigheden in volksgezondheidsonderwijs te ondersteunen.
- Curriculum development- Ontwikkeling van onderwijsprogramma's
The development of capacities in the EU to respond to health threats depends on the availability of training resources.Het verhogen van de Europese reactiecapaciteit in geval van gezondheidsbedreigingen hangt af van de beschikbaarheid van opleidingsmiddelen.
The list is intended as a reference for employers in career development processes and for trainers in curriculum design.De lijst is bedoeld als referentie voor werkgevers in loopbaanontwikkelingsprocessen en voor instructeurs bij het opstellen van onderwijsprogramma's.
Development of the network of training partners, including programmes and trainers in intervention epidemiologyOntwikkeling van het netwerk van opleidingspartners, inclusief programma's en instructeurs voor interventie-epidemiologie
RELATED PAGESHEALTH COMMUNICATION TOPICSEXTERNAL LINKSEUROPEAN COMMISSIONRELATED NEWSRELATED ECDC PUBLICATIONSRELATED EVENTSECDC REVIEWSSTAY UP TO DATEPUBLIC HEALTH DEVELOPMENTSSCIENTIFIC ADVANCESGERELATEERDE PAGINA'STHEMA'S GEZONDHEIDSCOMMUNICATIEEXTERNE KOPPELINGENEUROPESE COMMISSIEGERELATEERD NIEUWSECDC-PUBLICATIESGERELATEERDE EVENEMENTENECDC-BESPREKINGENBLIJF UP-TO-DATEONTWIKKELING VOLKSGEZONDHEIDWETENSCH. VOORUITGANG
To address this shortcoming ECDC is exploring the development of the European Environment and Epidemiology Network (E3) that could link climatic/environmental and infectious disease data in order to strengthen European capacity in forecasting, monitoring and responding to the threats posed by new and emerging diseases.Om deze tekortkoming op te vangen, onderzoekt het ECDC de ontwikkeling van het European Environment and Epidemiology Network (E3), dat gegevens over klimaat/milieu en infectieziekten aan elkaar zou moeten koppelen ter versterking van de Europese capaciteit voor het voorspellen en volgen van de risico's van nieuwe en pas ontdekte ziekten en het nemen van maatregelen.
ECDC role in typing is to foster the development of sufficient capacity for diagnosis, detection, identification and characterization of agents which may threaten public health (ECDC founding regulation 851/2004).De rol van het ECDC op het gebied van typering is het stimuleren van de ontwikkeling van voldoende capaciteit voor het diagnosticeren, opsporen, identificeren en karakteriseren van micro-organismen die de volksgezondheid kunnen bedreigen (oprichtingsverordening van het ECDC 851/2004).
The Office of the Director supports the Director in overseeing the strategic development of the Centre and ensuring coordination.Het Bureau van de directeur ondersteunt hem bij de strategische ontwikkeling van het Centrum en het waarborgen van de coördinatie.
The Office of the Director supports the development of these annual plans and ensures their coherence with the Strategic Multi-annual Programme.Het Bureau van de directeur ondersteunt de ontwikkeling van deze jaarplannen en draagt zorg voor de samenhang met het strategisch meerjarenprogramma.
Support the development of Member States communication capacities.ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van de communicatiecapaciteit van de lidstaten.
Support the development of Member States health communication capacitiesSteun aan de ontwikkeling van de communicatiecapaciteit van de lidstaten
Initiate applied scientific studies and projects for the feasibility, development and preparation of its activitieshet opstarten van toegepaste wetenschappelijke onderzoeken en projecten ten behoeve van de haalbaarheid, ontwikkeling en voorbereiding van zijn activiteiten;
Curriculum developmentontwikkeling van onderwijsprogramma's;
(e) exchange information, expertise and best practices, and facilitate the development and implementation of joint actions.(e) het uitwisselen van informatie, expertise en beste praktijken en het vergemakkelijken van de ontwikkeling en uitvoering van gezamenlijke acties.
Public health developmentOntwikkelingen volksgezondheid
Public health developmentsOntwikkelingen volksgezondheid
In the time between 2002 - 1991, she held several posts including Co-ordinator, Division of Information, Evidence and Communication; Director, Country Health Development; Acting Director, Country Health Development; Co-ordinator, Policy and Country Programme, EUROHEALTH Programme.Tussen 1991 en 2002 heeft ze verschillende posten bekleed, waaronder coördinator van de afdeling informatie, bewijs en communicatie; directeur nationale gezondheidsontwikkeling; waarnemend directeur nationale gezondheidsontwikkeling; coördinator van het beleids- en landprogramma, alsook van het EUROHEALTH-programma.
In 2008 a meeting on Epidemic Intelligence and Emergency Operations Centres took place in October, which main objective was to present recent developments carried out in ECDC for threat detection, review ECDC strategy in this area and obtain input from Competent Bodies in order to prepare the 2009 work plan.In oktober 2008 vond een bijeenkomst plaats over epidemische informatievergaring en noodfaciliteiten (crisisinterventiecentra). De belangrijkste doelstellingen waren een voorstelling geven van de recente ontwikkelingen binnen het ECDC inzake de opsporing van bedreigingen, de herziening van de ECDC-strategie op dat vlak en overleg met de bevoegde instanties als voorbereiding van het werkplan voor 2009.
The list and its development process were presented to the Advisory Forum in September 2007 and published on 30 January 2008 in a technical document.De lijst en de ontwikkelingsprocessen werden in september 2007 voorgesteld aan het adviesforum en op 30 januari 2008 gepubliceerd in een technisch document.
One of the main activities of SAU is the development of public health guidance and risk assessment on infectious dis-ease prevention and control, e.g. guid-ance on human papilloma vaccination, rapid risk assesment on a new strain of seasonal H1N1 influenza resistant to os-eltamivir (Tamiflu), or scientific opinion on the use of influenza H5N1 vaccines for humans.Een van de belangrijkste activiteiten van de afdeling Wetenschappelijk Advies is het opstellen van volksgezondheidsrichtsnoeren en het uitvoeren van risicobeoordelingen over preventie en bestrijding van infectieziekten, bv. richtsnoeren voor de vaccinatie tegen het humaan papillomavirus, een snelle risicobeoordeling van nieuwe varianten van de seizoensgebonden H1N1-influenza die resistent is tegen oseltamivir (Tamiflu) of wetenschappelijke adviezen over de toediening van vaccins tegen de H5N1-influenza aan de mens.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership