English to Dutch European Centre for Disease Prevention and Control terminology (ECDC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Regarding facility and infrastructure requirements needed during a crisis, it was also an opportunity to have an overview of the MS expectations regarding an emergency operation centre, and the role that ECDC could play in supporting the development of capacity in the MS.Wat betreft de faciliteiten en infrastructuur die nodig zijn tijdens een crisis, was deze bijeenkomst een uitstekende kans om een overzicht te krijgen van wat de lidstaten verwachten van een crisisinterventiecentrum bij het ECDC als het EOC (Emergency Operations Centre) en van de rol die het ECDC kan spelen bij de ondersteuning van de capaciteitsuitbreiding in de lidstaten.
The integration of national experts started in 2007 with Portugal as a pilot country to strengthening epidemic intelligence capacity.De integratie van nationale experts begon in 2007 met Portugal als testland en had als doel de capaciteit van de epidemische informatievergaring te versterken.
An emergency is an exceptional event that exceeds or potentially exceeds the capacity of normal resources to cope.Een noodgeval is een uitzonderlijke gebeurtenis die de capaciteit van de normale hulpmiddelen overschrijdt of kan overschrijden.
It can host up to 25 people.De ruimte heeft een capaciteit van 25 personen.
Ensuring sufficient diagnostic capacity for this group of diseases is a priority for ECDC, for which the outbreak assistance lab network is an important reference.Het verschaffen van voldoende diagnostische capaciteit voor dergelijke ziekten is een prioriteit voor het ECDC. Het netwerk van laboratoria voor de bestrijding van uitbraken is daarbij een belangrijk referentiepunt.
Capacity buildingCAPACITEIT OPBOUWEN
Finally, capacity building in Member States through the European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) is also supported via the involvement of EPIET fellows in various international field missions related to outbreak response.Tot slot wordt de capaciteitsuitbreiding in de lidstaten via het Europees opleidingsprogramma voor interventie-epidemiologie (EPIET) ook ondersteund dankzij de betrokkenheid van EPIET-bursalen bij verschillende internationale veldmissies m.b.t. uitbraakbestrijding.
ECDC Training activities support capacity building in Members States through the organisation of specific short courses and through the European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET).De opleidingsactiviteiten van het ECDC ondersteunen de capaciteitsopbouw in de lidstaten door specifieke korte cursussen en het Europees opleidingsprogramma voor interventie-epidemiologie (Epiet).
Assessment of epidemiological capacity, training resources and needs in the Member StatesBEOORDELING VAN EPIDEMIOLOGISCHE CAPACITEIT, OPLEIDINGSMIDDELEN EN behoeften IN DE LIDSTATEN
Therefore, MS asked ECDC to replicate courses for non-EPIET participants selected and sent by MS. This strategy contributes to strengthening of field epidemiology capacities in Europe.Daarom hebben de lidstaten het ECDC gevraagd om cursussen te organiseren voor niet-EPIET-deelnemers die door de lidstaten werden gezonden. Deze strategie draagt bij tot de versterking van de capaciteit inzake veldepidemiologie in Europa.
The pan-European capacity to analyse, predict and respond to changing communicable disease patterns due to global change is currently underdeveloped.De pan-Europese capaciteit voor het analyseren en voorspellen van en reageren op veranderingen in de patronen van overdraagbare ziekten als gevolg van de opwarming van de aarde, is momenteel onvoldoende ontwikkeld.
To address this shortcoming ECDC is exploring the development of the European Environment and Epidemiology Network (E3) that could link climatic/environmental and infectious disease data in order to strengthen European capacity in forecasting, monitoring and responding to the threats posed by new and emerging diseases.Om deze tekortkoming op te vangen, onderzoekt het ECDC de ontwikkeling van het European Environment and Epidemiology Network (E3), dat gegevens over klimaat/milieu en infectieziekten aan elkaar zou moeten koppelen ter versterking van de Europese capaciteit voor het voorspellen en volgen van de risico's van nieuwe en pas ontdekte ziekten en het nemen van maatregelen.
ECDC role in typing is to foster the development of sufficient capacity for diagnosis, detection, identification and characterization of agents which may threaten public health (ECDC founding regulation 851/2004).De rol van het ECDC op het gebied van typering is het stimuleren van de ontwikkeling van voldoende capaciteit voor het diagnosticeren, opsporen, identificeren en karakteriseren van micro-organismen die de volksgezondheid kunnen bedreigen (oprichtingsverordening van het ECDC 851/2004).
ECDC and WHO Euro also work together on influenza surveillance, and have partnered on numerous training and capacity building initiatives.Het ECDC en het WHO/EURO werken ook samen op het gebied van griepsurveillance. Ze zijn partners bij talrijke initiatieven voor opleiding en capaciteitsuitbreiding.

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership