Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
PŘEHLED PRAXEGENERAL PRESENTATION OF MOBILITY PERIOD
Logo Generálního ředitelství pro vzdělávání a kulturuEducation and Culture DG logo
OBECNÉ INFORMACEGENERAL INFORMATION
Generální ředitelství pro vzdělávání a kulturuEducation and Culture DG
V souladu s ustanoveními Finančního nařízení o souhrnném rozpočtu Evropských společenství musí všechny žadatelské organizace - s výjimkou veřejných subjektů - požadující grant EU, který převyšuje 25 000 €, spolu s formulářem žádosti předložit tyto účetní dokumenty:In accordance with the provisions of the Financial Regulation applicable to the general budget of the European Communities, all applicant promoters – with the exception of public bodies – to EU funding exceeding € 25 000 must submit, together with their application form, the following financial documents:
Vztah k obecným cílům programu Mládež v akciRelevance to the general objectives of the Youth in Action Programme
Beru na vědomí, že podle ustanovení Finančního nařízení o souhrnném rozpočtu Evropské unie nemohou být granty přiděleny žadatelům, kteří se nacházejí v některé z následujících situací:I take note that under the provisions of the Financial Regulation applicable to the general budget of the European Union, grants may not be awarded to applicants who are in any of the following situations:
Studium všeobecného typu bez zaměření na určitý předmětGeneral programmes with no special subject emphasis
Středoškolské všeobecné vzděláváníGeneral secondary education
všeobecná výuka a výuka typu přípravy na odborné vzdělávánígeneral and pre-vocational programmes
Vzdělávání učitelů, všeobecnéTeacher training, general
Jak byste obecně zhodnotili kvalitu služeb poskytovaných národní agenturou?In general, how would you rate the quality of service provided by the national agency?
všeobecné typy výukygeneral programmes
Obecné informaceGeneral information
Všeobecná a srovnávací literaturaGeneral and comparative literature
Studium všeobecného zaměřeníGeneral Programmes
Praktické kursy pedagogiky, všeobecnéPractical pedagogical courses, general
Obecná veřejnostGeneral Public
Široká veřejnostGeneral Public
Střední škola všeobecného zaměřeníGeneral secondary school
Základní, široce založené studium všeobecného zaměřeníBasic/broad, general programmes
Tato dílčí akce podporuje činnost nevládních organizací působících na evropské úrovni v oblasti mládeže, které sledují cíl všeobecného evropskéhou zájmu (tzv. evropské nevládní organizace - ENGO). Jejich aktivity musejí přispívat k zapojení mladých lidí do veřejného života a do společnosti a k rozvoji a uplatňování aktivit evropské spolupráce v oblasti mládeže v nejširším slova smyslu. Žádosti o grant v rámci této dílčí akce se podávají ve zvláštních grantových řízeních.This sub-Action supports the operation of non-governmental organisations active at European level in the youth field that pursue a goal of general European interest (ENGOs). Their activities must contribute to young people's participation in public life and society and the development and implementation of European cooperation activities in the youth field in the broadest sense. Grant requests related to this sub-Action are to be submitted following specific calls for proposals
Tato dílčí akce podporuje činnost nevládních organizací působících na evropské úrovni v oblasti mládeže, které sledují cíl všeobecného evropského zájmu (tzv. evropské nevládní organizace - ENGO). Jejich aktivity musejí přispívat k zapojení mladých lidí do veřejného života a do společnosti a k rozvoji a uplatňování aktivit evropské spolupráce v oblasti mládeže v nejširším slova smyslu. Žádosti o grant v rámci této dílčí akce se podávají ve zvláštních grantových řízeních.This sub-Action supports the operation of non-governmental organisations active at European level in the youth field that pursue a goal of general European interest (ENGOs). Their activities must contribute to young people's participation in public life and society and the development and implementation of European cooperation activities in the youth field in the broadest sense. Grant requests related to this sub-Action are to be submitted following specific calls for proposals
Evropská nevládní organizace, jejímž cílem je všeobecný evropský zájem a jejíž aktivity jsou zaměřeny na účast mladých lidí na veřejném životě a ve společnosti a na rozvoj evropské spolupráce v oblasti mládeže. Její struktura a aktivity musejí zahrnovat alespoň 8 zemí programu.European Non Governmental Organisation which pursues a goal of general European interest and whose activities are aimed at young people's participation in public life and in society and the development of European cooperation activities in the youth field. Its structure and activities must cover at least 8 programme Countries.
Evropská nevládní organizace (ENGO), která sleduje cíl všeobecného evropského zájmu a jejíž činnost je zaměřena na zapojení mladých lidí do veřejného života a do společnosti a na rozvoj evropské spolupráce v oblasti mládeže. Její struktura a aktivity musejí zahrnovat alespoň 8 zemí programuEuropean Non Governmental Organisation which pursues a goal of general European interest and whose activities are aimed at young people's participation in public life and in society and the development of European cooperation activities in the youth field. Its structure and activities must cover at least 8 programme Countries.
Evropská nevládní organizace (ENGO), která sleduje cíl všeobecného evropského zájmu a jejíž činnost je zaměřena na zapojení mladých lidí do veřejného života a do společnosti a na rozvoj evropské spolupráce v oblasti mládeže. Její struktura a aktivity musejí zahrnovat alespoň 8 zemí programu.European Non Governmental Organisation which pursues a goal of general European interest and whose activities are aimed at young people's participation in public life and in society and the development of European cooperation activities in the youth field. Its structure and activities must cover at least 8 programme Countries.
Všeobecný odborný kurzGeneral in-service training
Všeobecný kurz dalšího vzděláváníGeneral in-service training
všeobecně podporuje aktivní občanství mladých lidí, zejména pak jejich evropské občanstvíto promote young people’s active citizenship in general and their European citizenship in particular
Zlepšil/a jsem své obecné jazykové schopnostiI developed my general linguistic competences

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership