Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Celkový počet účastníků nevyhovuje kritériím způsobilosti.The total number of participants doesn't respect the eligibility criteria.
Formulář nemůže být zobrazen. Data ve formuláři neodpovídají typu formuláře. Chyba může být zapříčiněna tím, že se snažíte importovat data z XML souboru, který není kompatibilní, např. soubor exportovaný z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
Formulář nemůže být zobrazen. Data ve formuláři neodpovídají typu formuláře. Chyba může být zapříčiněna, pokud se snažíte importovat data z XML souboru, který není kompatibilní, např. soubor exportovaný z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
Formulář nelze zobrazit. Údaje ve formuláři neodpovídají typu formuláře. To se může stát, když se pokoušíte importovat data z nekompatibilního XML souboru, například exportovaná z jiného typu formuláře.The form cannot be displayed. The form data does not match the form type. This can happen, when trying to import data from a non-compatible XML file, for example exported from a different form type.
Doba trvání projektu nevyhovuje kritériím způsobilosti.The project duration doesn't respect the eligibility criteria.
Doba trvání aktivity nevyhovuje kritériím způsobilosti.The duration of activities doesn't respect the eligibility criteria.
Jsou do Vašeho projektu zapojeny nějaké osoby s rozhodovací pravomocí nebo odborníci?*Does your project involve any decision-makers/experts? *
Hostitelská škola neobdrží žádou finanční podporu, ale získá prospěch z přítomnosti a práce asistenta. Asistenti obdrží grant, který jim pomůže pokrýt cestovní a pobytové náklady. Jednotlivé části grantu jsou určeny Národními agenturami a nesmí překročit maximální sazby určené na evropské úrovni. Hostitelská škola musí předložit závěrečnou zprávu na formuláři poskytnutém její Národní agenturou.The host school does not receive any financial support as it will benefit from the presence and the work of the assistant. Assistants receive a grant to help cover travel costs and to contribute towards subsistence costs. The grant amounts are fixed by each National Agency within a European framework. The host school must submit a Final Report in the form provided by its National Agency.
Počet organizací nevyhovuje kritériím způsobilosti.The number of promoters doesn't respect the eligibility criteria.
Země konání projektu nevyhovuje kritériím způsobilosti.Project venue(s) country doesn't respect the eligibility criteria.
Počet účastníků na skupinu nevyhovuje kritériím způsobilosti.The number of participants per group doesn't respect the eligibility criteria.
Zahrnuje Váš projekt mladé lidi s omezenými příležitostmi (kteří čelí podmínkám ztěžujícím jejich zapojení do společnosti, viz hlavní typy znevýhodnění uvedené níže) a/nebo se zvláštními potřebami (omezená pohyblivost, zdravotní problémy atd.)? Pokud ano, prosím popište a zdůvodněte.Does your project involve young people with fewer opportunities (facing situations that make their inclusion in society more difficult, see main situations/obstacles identified below) and/or special needs (mobility problems, health care, etc.)? If so, please describe and motivate.
Počet skupin z jednotlivých zemí nevyhovuje kritériím způsobilosti.The number of national groups doesn't respect the eligibility criteria.
Počet účastníků v rozpočtu neodpovídá celkovému počtu účastníků.The number of participants in budget doesn't correspond to the total number of participants.
Skupina mladých lidí, která není právnickou osobou v rámci národní legislativy za předpokladu, že jsou její zástupci schopni na sebe převzít právní závazkyGroup of young people which does not have legal personality under the applicable national law, provided that their representatives have the capacity to undertake legal obligation on their behalf
Skupina mladých lidí, která nemá podle právních předpisů dané země právní subjektivitu, za předpokladu, že její zástupci jsou oprávněni převzít její právní závazkyGroup of young people which does not have legal personality under the applicable national law, provided that their representatives have the capacity to undertake legal obligation on their behalf

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership