Czech to English Directorate General for Education and Culture (EAC)

Search term or phrase in this TERMinator '. "." . '

Purchase TTMEM.com full membership to search this dictionary
 
 
Share this dictionary/glossary:
 

 
database_of_translation_agencies
 

SourceTarget
Před vyplněním přihlášky si prosím přečtěte příslušné části Příručky pro žadatele Programu celoživotního učení pro rok 2011 a Všeobecnou výzvu k předkládání návrhů 2011 uveřejněnou Evropskou komisí a Vaší Národní agenturou, která obsahuje doplňující informace o jednotlivých termínech pro předložení přihlášek, adresy Národních agentur, na které je potřeba zaslat přihlášky, a specifické priority pro tento rok. Odkazy na tyto dokumenty a další informace, jako např. často kladené otázky, naleznete na stránkách Programu celoživotního učení:Before completing this application form, please read the relevant sections in the 2011 Call for Proposals published by the European Commission and by your National Agency and the Lifelong Learning Programme Guide for 2011 which contain additional information e.g. the specific priorities for that year. Links to these documents and further information can be found on the Lifelong Learning Programme website:
Náklady na další šíření a využívání výsledků (100 % skutečných nákladů - až do výše 1000 €)Costs for additional dissemination and exploitation of results (100% of actual costs - up to € 1.000)
Vysvětlete prosím očekávaný dopad Vašeho projektu na mladé účastníky a na další lidi v místech, kde bude projekt probíhat. Uveďte, jakými opatřeními chcete tohoto dopadu dosáhnout. Dále prosím popište plánovaná opatření zaměřená na uznávání a potvrzování výsledků učení účastníků (např. Youthpass / Pas mládeže) a organizací zapojených do projektu. Popište prosím, jak chcete v dlouhodobé perspektivě zajistit multiplikační efekt a trvalý dopad projektu. Vysvětlete také prosím, jak plánujete na tento projekt navázat (např. dalšími projekty v rámci programu Mládež v akci, dlouhodobým kontaktem s partnery atd.).Please explain the expected impact on young participants and the local communities involved in the project and what measures are foreseen to attain this impact. Furthermore, please describe the planned measures aimed at recognizing and validating the learning outcomes of participants and promoters involved in the project. In a long term perspective, please describe how you plan to achieve a multiplier effect and sustainable impact. Please also explain how you plan to follow up this project (e.g. new projects within the framework of the Youth in Action Programme, continuous contact with the promoter(s), etc.)?
Další povinné dokumenty pro žádosti o grant převyšující 25 000 €:Additional mandatory documents for grant requests exceeding € 25 000:
Zde prosím doplňte další důležité informace..Please describe here any additional relevant information.
Zde prosím doplňte další důležité informace.Please describe here any additional relevant information.
Popište prosím aktivity, které se budou konat během návštěvy. Uveďte prosím, zda se návštěvy zúčastní kromě Vás a zástupců instituce(í) hostící návštěvu také zástupci některé z dalších budoucích partnerských institucí. Připojte prosím i návrh programu.Please describe the activities which will take place during the visit. Please indicate whether representatives from any of the future participating organisations other than your own and the visit host organisation(s) will also take part in this visit. Please also include a draft agenda.
Napište prosím své další postřehy, které si myslíte, že pomohou ostatním budoucím účastníkům projektů mobility.Please provide any further comments you might wish to make in order to help other participants.
e) Další náklady (např. materiál)e) Other costs (i.e. material)
7. Další náklady přímo spojené s realizací aktivity7. Other costs directly linked to the implementation of the Activity
Upřesněte prosím případné další náklady přímo spojené s realizací tohoto projektu.Please specify other costs directly linked to the implementation of this project.
Je-li to relevantní, popište prosím, jak osvědčení/certifikace přispělo k vašemu dalšímu profesnímu vývoji.If applicable, please describe how the certification contributed towards your professional development.
Plánujete nějaká další opatření zaměřená na šíření a využívání výsledků projektu?Have you planned additional measures assuring dissemination and exploitation of project's results?
Další náklady přímo spojené s realizací projektuOther costs directly linked to the implementation of the project
Další nákladyOther costs
Vysílající i hostitelská instituce/organizace se nacházejí v zemích účastnících se Programu celoživotního učení. Ověřte si to prosím u Vaší Národní agentury nebo si vyhledejte další informace na webové stránce Programu celoživotního učení.The applicant and the host organisation(s) are located in countries participating in the Lifelong Learning Programme. Please consult the Lifelong Learning Programme website for further details.
DALŠÍ ZDROJE FINANCOVÁNÍOTHER FUNDING SOURCES
6. Další náklady přímo spojené s realizací projektu6. Other costs directly linked to the implementation of the project
Náklady na další šíření a využívání výsledků (pokud je plánujete)Additional costs for dissemination and exploitation of results (if applicable)
Před vyplňováním tohoto formuláře si prosím přečtěte příslušné části Průvodce programem Mládež v akci. Odkaz na Průvodce programem a další informace jsou uvedeny na webových stránkách programu Mládež v akci:Before completing this application form, please read the relevant sections of the Youth in Action Programme Guide. Links to these documents and further information can be found on the Youth in Action Programme website:
Uveďte prosím případné další náklady spojené s realizací projektu.Please indicate potential other costs linked to the implementation of the project.
Popište výsledky projektu a užitek, který z něj měli jednotliví partneři (rozvoj mezinárodní spolupráce, zvyšování kvality odborného výcviku a další aspekty).Please describe the outcomes and benefits for the project partners in terms of organisation trans-national capacity strength, vocational training quality improvements, and other aspects.
DALŠÍ VÝSLEDKYOTHER RESULTS
Upřesněte prosím případné další náklady nepřímo spojené s tímto projektem.Please specify other costs indirectly linked to this project.
Napište prosím své další postřehy, které si myslíte, že pomohou zlepšit projekty mobility.Please provide any further comments you might wish to make concerning programme improvements.
Nahlédněte prosím do přehledu pravidel financování aktivit zaměřených na další šíření a využívání výsledků, který naleznete v Průvodci programem.Please consult the overview of funding rules for additional dissemination activity costs as defined in the Programme Guide.
Vysílající instituce/organizace ověřila u své Národní agentury, zda se kromě evropských kritérií uplatňují i nějaká národní kritéria formální způsobilosti a zda Národní agentura vyžaduje předložení případných dalších informací na podporu žádosti.The applicant organisation has checked with its National Agency whether there are any national eligibility criteria in addition to the European ones and whether the National Agency requires any additional information to be submitted in support of the application.
Úvodní plánovací návštěva - další náklady (pokud ji plánujete)Advance Planning Visit - other costs (if applicable)
Je-li to relevantní, popište prosím další zdroje, které jste použili na projekt.If applicable, please identify other funding sources for the project other than Leonardo da Vinci.
Údaje o dalších účastnících přímo zapojených do projektuInformation on the other participants involved in the project
Úvodní plánovací návštěva - další náklady (stupnice jednotkových nákladů)Advance Planning Visit - other costs (scale of unit costs)
Mobility osob na trhu práce v rámci další odborné přípravyMobility of people in the labour market in continuing vocational training
COMENIUS Další vzdělávání pedagogických pracovníků (IST)COMENIUS In-Service Training for Teachers and other Educational Staff (IST)
Podpora počátečního a dalšího vzdělávání učitelů, školitelů a mentorů působících v rámci odborného vzdělávání a přípravy a vedoucích pracovníků institucí odborného vzdělávání a přípravySupport to initial and continuous training of VET teachers, trainers, tutors and VET institution managers
Podporovat účastníky odborné přípravy a dalších vzdělávacích činností v získávání a používání vědomostí, dovedností a kvalifikací podporujících jejich osobní rozvoj, zaměstnatelnost a účast na evropském trhu práceTo support participants in training and further training activities in the acquisition and the use of knowledge, skills and qualifications to facilitate personal development, employability and participation in the European labour market
Podpora programu modernizace vysokého školství: Navrhování integrovaných programů, které se zabývají studijními programy a moduly pro další vzděláváníSupport to the modernisation agenda of higher education: Designing Integrated programmes covering curricula and modules for continuing education
Podpora programu modernizace vysokého školství: navržení integrovaných programů, které zahrnují studijní plány a moduly pro další vzděláváníSupport to the modernisation agenda of higher education: Designing Integrated programmes covering curricula and modules for continuing education
Motivovala mě k účasti v dalších aktivitách v rámci programů Comenius/Grundtvig /LLPEncouraged me to participate in other Comenius/Grundtvig/LLP activities
Kurz dalšího vzdělávání (včetně metodologie vyučování jazyka)In-service training course (includes those on methodology of language learning)
Seznámil/a jsem se s dalším systémem odborného vzdělávání a/nebo celoživotního vzdělávání a/nebo poradenstvíI got to know another system of VET and/or Lifelong learning and/or guidance
Posilovat přínos vysokoškolského vzdělávání a dalšího odborného vzdělávání inovačnímu procesuTo reinforce the contribution of higher education and advanced vocational education to the process of innovation
Usnadňovat rozvoj inovačních postupů v oblasti vzdělávání a odborné přípravy na vysokoškolské úrovni a jejich předávání včetně předávání z jedné zúčastněné země do dalšíchTo facilitate the development of innovative practices in education and training at tertiary level, and their transfer, including from one participating country to others
Studenti a další osoby ve vzdělávání, nebo absolventi, kteří ještě nebyli zaměstnaníStudents and other Persons in education, or recent graduate, not yet employment
Bývalí učitelé a další pedagogičtí pracovníci, kteří se navracejí do oblasti vzdělávání dospělýchFormer teachers and other educational staff re-entering adult education
Sdružení pracující v oblasti celoživotního učení včetně sdružení studentů, učňů, žáků, učitelů, rodičů a účastníků dalšího vzděláváníAssociations working in the field of lifelong learning, including students', trainees', pupils', teachers', parents' and adult learners' associations
Zlepšit kvalitu a zvýšit objem spolupráce mezi institucemi nebo organizacemi poskytujícími možnosti vzdělávání, podniky, sociálními partnery a dalšími příslušnými subjekty v EvropěTo improve the quality and to increase the volume of co-operation between institutions or organisations providing learning opportunities, enterprises, social partners and other relevant bodies throughout Europe
Teamové vyučování (team teaching) a další pracovní metody na bázi spolupráce (collaborative working methods)Team-teaching and other collaborative working methods
Podporovat vývoj inovačních postupů v oblasti odborného vzdělávání a přípravy na jiné než vysokoškolské úrovni a jejich předávání, včetně předávání z jedné zúčastněné země do dalšíchTo facilitate the development of innovative practices in the field of vocational education and training other than at tertiary level, and their transfer, including from one participating country to others
Zvýšit úroveň transparentnosti a slučitelnosti kvalifikací vysokoškolského vzdělávání a dalšího odborného vzdělávání v EvropěTo increase the degree of transparency and compatibility between higher education and advanced vocational education qualifications gained in Europe
První stupeň terciálního vzdělávání (nevedoucí přímo ke kvalifikaci v dalším výzkumu - úroveň 5)First stage of tertiary education (not leading directly to an advanced research qualification - level 5)
Zlepšit kvalitu a zvýšit objem mobilit osob zapojených do počátečního odborného vzdělávání a přípravy a do další odborné přípravy v rámci Evropy, aby do ukončení programu celoživotního učení došlo k nárůstu stáží v podnicích alespoň na 80 000 za rokTo improve the quality and to increase the volume of mobility throughout Europe of people involved in initial vocational education and training and in continuing training, so as to increase placements in enterprises to at least 80.000 per year by the end of the LLP
Další vzděláváníIn Service Training
Žáci, studenti, učni a účastníci dalšího vzděláváníPupils, students, trainees and adult learners
Všeobecný kurz dalšího vzděláváníGeneral in-service training
Klasické vzdělávací a výukové moduly jako příručky a další výukové prostředkyTraditional education and training modules like handbooks and other training tools

Want to see more? Purchase TTMEM.com full membership